vineri, 27 septembrie 2013

Subiecte de blog

           E greu sa-ti gasesti inspiratia stand in fata unui calculator, uitandu-te la o pagina de postare noua, alba,  imaculat de alba si atat, mintea ta hoinareste prin diverse locuri incercand sa gaseasca ceva de scris. Si atunci te gandesti: cum imi vine inspiratia?      
         Am gasit recent foarte multe postari care trateaza problema asta : cum alegi subiectul postarii? ce subiecte sa evite? ce subiecte sa detaliezi? Foarte multi blogeri abordeaza tema subiectelor de scris pe blog. Nu e usor sa ai inspiratie tot timpul, mai ales daca scrii despre subiecte diverse, daca ai un blog tematic de exemplu despre pisici, atunci stii: pisici albe, pisici negre, pisici pe luna, pisici pe autostrada, etc.
      Gasirea unui subiect este intradevar o provocare pentru un bloger, poti scrie despre orice si oricum, dar cred ca mai mult conteaza calitatea postarii, nu neaparat cantitatea, degeaba abordezi subiecte diverse, scrii in fiecare zi cate o postare, daca nimic din ceea ce impartasesti nu are esenta.
     Va insumez cateva din subiectele inepuizabile de scris pe blog:
- filmele ( tot timpul apar filme noi si in plus sunt atat de multe deja facute, incat este de-a dreptul imposibil sa poti face cate o recenzie la toate)
- muzica (artisti consacrati sau noi, clasamente muzicale)
- fashion si make-up (aici fetele stiu cel mai bine: cu ce sa te imbraci, cum sa te machezi, ce se poarta)
- mondenitati (aici subiecte cat in luna si in stele: cine s-a dus la piata si a cumparat oua, cine era la nu stiu ce ora nu stiu unde, etc., o varietate de cancanul "fara numar")
- carti (literatura universala, cat si cea romana abunda de cuvinte)
- locuri de vizitat (aici cui ii plac vacantele si locurile de vizitat stie cel mai bine sa descrie frumusetea pitoreasca)
- pescuit, educatie, stiinta, arta, curiozitati, politica, oameni, etc.
      O diversitate enorma de subiecte care pot fi tratate cu profesionalism, seriozitate si cuvinte de catre multi blogeri. Acum, ma uit pe lista de mai sus si incep sa o triez: ce stiu sa scriu? ce-mi place? pot scrie despre un subiect despre care nu stiu mai nimic? pot aborda un subiect doar de dragul de a scrie? Nu, nu pot, nu pot scrie despre orice,daca nu-mi place pescuitul, nu pot descrie sau copia un articol despre pescuit, nu ar fi corect, nu m-as regasi in postarea respectiva. Si uite asa, avand numeroase subiecte de aprofundat, tot stai si te gandesti: eu despre ce sa scriu azi?

2 comentarii:

  1. Scri despre tot ce constientul tau te face sa te gandesti .
    Si nu mereu iti vin toate in minte , ...
    Eu unul nu ma consider "blogger".
    Sa scrii da, frumos , insa de ce o faci ? :)

    P.S.... asteptam un artcol :p

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. chiar am sa revin cu un articol exact despre asa ceva: de ce scriu

      Ștergere